Esarfa matase subtire




Esarfa din matase naturala subtire de culoare bej.

Tesatura matasii este ceea ce se numeste matase de China, acea matase subtire ca un voal. Fiind foarte usoara si lejera este un accesoriu potrivit sezonului cald , iar culoarea bej faciliteaza asortarea la aproape orice fel de vestimentatie.


Dimensiuni: 180*70 cm   Pret:50,00 RON

                     125*92 cm        55,00 RON 



Cate un pic despre matase: 



Legendele chinezesti dau numele de Zeiţă a Mătăsii soţiei Impăratului Galben al Chinei care se spune că ar fi trăit în jurul anului 3000 I. C. Se spune că de la ea a pornit creşterea viermilor de mătase şi inventarea războiului (de ţesut).

Legenda menţionează faptul că mătasea era considerată si insemn al puterii supreme şi doar împăratul şi rudele apropiate aveau voie să poarte mătase.

Potrivit legendei, în interiorul palatului regele şi urmasul la tron purtau veşminte din mătase albă, iar în afara palatului veşminte din mătase galbenă, de aici şi numele de Impăratul Galben. Prima menţiune despre mătase in Vest este făcută de Aristotel, care descria un material frumos produs în insulele Kos din China.

Abia în secolul a-l XII-lea viermii de mătase au fost aduşi în Europa, în Spania, şi astfel a început producţia de mătase cu modele şi motive europene.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Esarfele sunt superbe

dana-maria spunea...

Mai aveti esarfa?- multumesc

Salutare tuturor! Baby blogul nostru este abia la inceputul existentei sale, dar ne vom stradui ca in fiecare saptamana sa va aducem ceva nou din universul Dragonz, fie ca este vorba de accesorii deosebite, bijuterii, decoratiuni sau hainute. Va asteptam cu drag sa descoperiti noutatile si sparam sa gasiti la noi acel "ceva" deosebit pe care il cautati :)


Toate bijuteriile noastre sunt fabricate manual din pietre de calitate excelenta si vin cu CERTIFICAT DE GARANTIE si provenienta pentru pietrele din care sunt alcatuite, precum si cu ambalaj de cadou :)