Esarfa shantung



Esarfa din matase naturala din Vietnam, tesatura tip shantung pe culoarea bleu.



Dimensiuni: 180*70cm
Pret: 50,00 RON







Exista mai multe culori, pentru detalii va rugam contactati-ne




Detalii despre matase:


Mătasea este un fir natural, obţinut din coconul viermilor de mătase, care se hrănesc numai cu frunze de dud. A fost o perioadă când duzii se găseau numai in China şi Japonia, deci doar acolo se producea mătasea. Procesul de cultivare al viermilor de mătase şi de obţinere a firului de mătase

se numeşte sericicultură. Sericicultura are o istorie foarte lungă şi interesantă în general puţin cunoscută oamenilor. Secole de-a rândul, Vestul (Sălbatic) a fost fascinat de magia mătasii cunoscând însă prea puţine despre procesul de fabricare sau despre cei ce o produceau. Mai mult de 2000 de ani poporul chinez a ţinut cu stricteţe secretul producerii mătăsii numai pt el. A fost unul dintre cele mai bine păzite secrete ale lor! Deoarece Asia de Est era singura care producea mătase, in Vest aceasta era foarte scumpă, fiind importată de la mare distanţă. Mătasea a fost întotdeauna considerată ca un semn al nobilimii şi al opulenţei. Oamenii de rând nu numai că nu îşi puteau permite cumpărarea materialului luxos care este mătasea, dar în timpul Evului Mediu şi chiar al Renaşterii le era interzisă purtarea acesteia. Fiind un material natural mătasea este foarte comfortabilă şi foarte răcoritoare pe timpul verii.

Niciun comentariu:

Salutare tuturor! Baby blogul nostru este abia la inceputul existentei sale, dar ne vom stradui ca in fiecare saptamana sa va aducem ceva nou din universul Dragonz, fie ca este vorba de accesorii deosebite, bijuterii, decoratiuni sau hainute. Va asteptam cu drag sa descoperiti noutatile si sparam sa gasiti la noi acel "ceva" deosebit pe care il cautati :)


Toate bijuteriile noastre sunt fabricate manual din pietre de calitate excelenta si vin cu CERTIFICAT DE GARANTIE si provenienta pentru pietrele din care sunt alcatuite, precum si cu ambalaj de cadou :)